Red de giftenaftrek

Red de giftenaftrek
Van de PKN ontvangen we iedere week een nieuwsbrief. Deze week stond daarin een aanbeveling om een petitie te ondertekenen over giftenaftrek voor de belastingdienst.
De aanstaande coalitie wil de botte bijl zetten in de mogelijkheden voor miljoenen Nederlanders om royaal te kunnen schenken aan doelen die onze samenleving dragen. Deze doelen, dus ook kerken, lopen hierdoor jaarlijks tientallen miljoenen mis en daarmee vallen er grote gaten in de samenleving. Samen met een groot aantal goede doelen en bedrijven kwam de ChristenUnie met een breed ondertekende petitie om de giftenaftrek in stand te houden. Kerk in Actie is een van de medeopstellers. De formulering is:
Wij
goede doelen, stichtingen, kerken en medestanders
constateren dat:
de aanstaande coalitie de botte bijl wil zetten in de mogelijkheden voor miljoenen Nederlanders om royaal te kunnen schenken aan doelen die onze samenleving dragen
door het uitkleden van de giftenaftrek zij jaarlijks tientallen miljoenen aan giften mis zullen lopen
er grote gaten zullen vallen in de samenleving
Nederland opbloeit wanneer mensen omzien naar elkaar; de samenleving is krachtiger wanneer we betrokken zijn bij de ander.
en verzoeken
Deze coalitie af te zien van deze maatregel. Om het omzien naar elkaar te steunen en niet af te straffen. Daarom zeggen wij: red de giftenaftrek! Geef om de samenleving.

Als u wilt kunt u deze petitie ook ondertekenen via de link: https://reddegiftenaftrek.petities.nl
terug