zondag 23 juni 2024 om 10.00

4e zondag van de zomer
Voorganger(s): mw. Sity Smedinga
Organist: Leo

Zondag 23 juni gaat mw. Sity Smedinga voor. In 2023 heeft Sity een aantal maanden in onze gemeente gewerkt;  nu geniet ze iets meer van haar pensioen. Ze is nog hier en daar gastvoorganger, ook in Huys te Hoecke en in Hoge Weide en ze heeft zo haar bezigheden op de Zorgboerderij.
In de vorige weekbrief is al genoemd dat het een diaconale dienst wordt, met daarin het overstapmoment van Sam Andeweg, Esther Chen, Kris Hordijk en Stein Spruijt. Zij gaan overstappen van kinderdienst en basiscatechese naar de Baanbrekers en Lighthouse. De kinderdienst koos het thema: ‘Puzzel je mee?’ Ouders geven complimenten aan hun kinderen en een moeder draagt een gedicht voor. Er zal een gekozen lied van de ouders gezongen worden als zegenlied aan het einde van de dienst.

Jeroen Vermeulen en Altina Verhorst ondernemen deze zomer een diaconale werkvakantie met World Servants en Livingstone. Zij vertellen over hun project en ze laten de plek zien waar ze naartoe gaan.

Het thema van deze dienst is: Is er Hoop?
-voor al die mensen die op de vlucht zijn?
-voor hen die honger hebben?
-voor de eenzamen?
-voor al die kleine en grote mensen die zich niet gezien voelen?
-voor alle mensen die lijden?
Is er hoop in deze tijd, waarin de wereld op zijn kop lijkt te staan, waarin het lijkt dat een mensenleven er niet meer toe doet?
Zijn er lichtpuntjes hier en daar?
En, waar steken wij een lichtje aan?
Een van de lichtpuntjes is, dat in deze dienst veel gemeenteleden meewerken! Het is een dienst van samen!

terug