Huiskamernieuws

Huiskamernieuws

DE OPEN HOF HUISKAMERNIEUWS WEEK 3

1.De Huiskamer is elke ochtend open van maandag t/m vrijdag van 9.30–12.00 uur. Maandagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. Woensdag is de Huiskamer de hele dag open van 9.30–19.00 uur. Voelt u zich welkom om een kopje koffie of thee te drinken. De Huiskamer staat open voor gezellig samenzijn, een praatje, en om te zien naar elkaar.

 2. ZONDAGLUNCH VANDAAG (12 januari) is er gelegenheid om na de koffie met elkaar te lunchen. Deze keer een winterse erwtensoep op het menu. Er zijn nog enkele plaatsen, zodat u ook gezellig mee kunt lunchen!

3. RUMMIKUB Zin in een spelletje rummikub? Wie heeft er zin om op de woensdagochtenden van 10.15 tot 11.30 uur mee te doen met een spelletje rummikub? We hadden een leuk clubje van 6-8 spelers, maar door ziekte hebben er verschillende dames moeten afhaken. Het is leuk als er voor de 2-3 dames, die er nu nog zijn, versterking komt! Leuk als je je wilt aanmelden. Je kunt gewoon komen, ingang aan de Laningzijde, de koffie staat klaar! Voor info: Marjan van der Meij 06-24205045.

4. CREATIEVE ACTIVITEIT OP DE WOENSDAGMORGEN Iedere week is er gelegenheid uw creatieve talenten in te zetten met de materialen die voorhanden zijn. Dit kan variëren van klei, diverse schildertechnieken op canvas en veel verschillende creatieve materialen of voorwerpen. Vaak is er een voorbeeld gemaakt ter inspiratie. Thee en koffie is gratis.

5. WOENSDAGMIDDAG woensdag 15 januari kunt u om 12.30 uur voor € 2,50 lunchen in de Huiskamer. Opgeven voor 11.30 uur. De lunch is deze keer sandwich gezond. Het diner van deze week is krielaardappelen, sperziebonen en kipschnitzel. Uiteraard sluiten we dit af met een lekker toetje. Opgavelijst in de Huiskamer of via de mail: Tel. nr. 612936.

6. DONDERDAGMORGEN Iedere donderdag is er gelegenheid voor mensen die om uiteenlopende redenen in Nederland verblijven en de taal nog niet voldoende beheersen, dit te oefenen onder het genot van een kopje koffie/thee tijdens een gezellig samenzijn. Een mooie gelegenheid om de achtergronden van verblijf en andere culturen en religies te leren kennen. Er is ook een taalvrijwilliger aanwezig om zo nodig te ondersteunen of te verduidelijken.
Ds. Lyonne Verschoor is iedere donderdag van 9.30-10.30 uur aanwezig in de Huiskamer. Als u iets wilt doorgeven, afgeven, bespreken of afspreken dan kunt u haar persoonlijk spreken door langs te komen in de Huiskamer. U kunt ook bellen naar de Huiskamer. Tel. nr. 612936 of 06-830 976 88.

7. BLOEMSCHIKKEN donderdag 16 januari Donderdag 16 januari wordt er weer een workshop bloemschikken gegeven, o.l.v. Hetty Verhorst. Tijd:14.30 uur. Kosten € 8,-. Opgeven in de Huiskamer.

8. GEZOND NATUURWANDELEN op vrijdagmorgen Om 10.00 uur starten we met een uurtje wandelen met aansluitend gezellig wat drinken in de Huiskamer. Je kan altijd meedoen. Opgeven is niet nodig. Dus wandelschoenen aan en wandelen maar!

9. FILMHUIS De Open Hof Vrijdag 17 januari Zaal open vanaf 19.30 uur – start film 20.00 uur Entree € 5,- inclusief consumptie. Als openingsfilm van dit jaar de prachtige zwart-wit film Ida, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Holocaust en het Poolse antisemitisme. Het is 1962 en de jonge novice Ida moet over enkele dagen haar geloften afleggen in het klooster waar ze als weeskind is opgegroeid. Over haar familieafkomst weet ze niets, totdat ze vlak voor haar inwijding als non haar tante Wanda ontmoet, de zus van haar overleden moeder. Een bijzonder verhaal. Dit jaar wordt gevierd dat de bevrijding 75 jaar geleden plaatsvond. Vanuit De Open Hof wordt hierop een aantal momenten bij stilgestaan. De film Ida past eigenlijk heel mooi in dit rijtje.

10. GEZAMENLIJKE MAALTIJD donderdag 23 januari van 17.00-19.30 uur. De diaconie organiseert i.s.m. Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard en het Taalhuis een gezamenlijke maaltijd met en voor mensen die sinds kort of al langere tijd in Nederland wonen. Het is de bedoeling dat iedereen een gerecht uit zijn/haar eigen land van herkomst maakt en meebrengt. We gaan dan proeven van elkaars eten en op die manier maken we kennis met elkaar, elkaars gerechten en culturen. Welke gemeenteleden van de Open Hof willen een Hollands gerecht maken? Voor informatie en overleg over de gerechten kunt u terecht bij Jan Uittenbroek, Willy Gerlof of Siska Wijma. Voor de kinderen is er gelegenheid om (met hen) een spelletje te spelen.

11. MOT WAT Zaterdag 25 januari om 20.00 uur treedt MOT WAT op in de Huiskamer van De Open Hof. Aanvang 20.00 uur Einde 22.00 uur Toegang: gratis Consumpties: koffie/thee € 1,-/ andere dranken € 1,50. MOT WAT bestaat uit 5 enthousiaste mannen die oude blues-klassiekers herschrijven en er een Nederlandstalig motwat-sausje over gooien. Mot Wat bestaat uit: Marinus Verschoor – TOETSEN/ZANG, Tom van Ruiswijk -BASGITAAR, Ad Boender -DRUMS, Leen Baars -HARMONICA/ZANG en Mike Vuijk – GITA. Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Weet u/je welkom!

12. FOTOAVOND Na onze reis door Afrika hebben veel mensen ons gevraagd naar onze foto’s en onze ervaringen. Donderdagavond 30 januari willen we die met u delen in de Huiskamer. U bent van harte welkom vanaf 20.00 uur. U bent onze gast die avond. We zijn wel zo vrij om na afloop een mandje neer te zetten voor een kleine gift. Die zal worden besteed aan de aanschaf van zonnepanelen voor gezinnen in Zimbabwe, zodat het dagelijks leven wordt vergemakkelijkt en kinderen ’s avonds licht hebben om hun huiswerk te maken. Lyonne en Bas Verschoor

terug