Expositie "Pauline's Mixed Media Art" in De Open Hof

Expositie "Pauline's Mixed Media Art" in De Open Hof
De wanden van De Open Hof zullen t/m 7 juni gekleurd zijn met Mixed Media Art van van kunstenares Pauline van Roon uit Strijen.
Pauline is een veelzijdig, autodidact kunstenares die geen uitdaging uit de weg gaat. Van jongs af aan was ze altijd creatief met papier en verf maar ook stof en naald en draad moesten er aan geloven, tot zelfs fantasierijke hutten bouwen van veilingkisten en sloophout achter op hun bedrijfsterrein.  

Op achttienjarige leeftijd is ze begonnen met het beschilderen van allerlei voorwerpen in de stijl van Hindeloper volksschilderkunst. Klompen, dienbladen, kolenkitten, melkbussen, en veel meer attributen kwamen allemaal aan bod.
Later heeft ze zich ook weer bezig gehouden met allerlei textiele werkvormen zoals haken, borduren en kleding naaien. 

De laatste jaren heeft ze het schilderen weer opgepakt. Nu maakt ze ”Mixed Media Art”, dat is het werken met verschillende materialen en technieken o.a. met stempels, stencils, collage, structuur met verschillende materialen en natuurlijk schilderen met verschillende mediums.
Pauline werkt op doek, hout of mdf, maakt Tiny Art, schildert op sjoelsteentjes en andere kleine voorwerpen. Ook decoreert zij doosjes, fotolijstjes, flessen en vele ander voorwerpen.
"Het creëren is een echte uitlaatklep voor mij. In mijn atelier ben ik alleen met kunst bezig en vergeet ik verder alles om mij heen. Ik ben heel dankbaar met mijn hobby." aldus Pauline.

De expositie bij De Open Hof bestaat uit schilderijen op doek of panelen. De ingelijste schilderwerken zijn veelal op haar eigen handgeschept papier. Deze werken zijn geïnspireerd door de natuur uit haar nabije omgeving en van fotografen van haar Facebook groep "Hoeksche Waard? Natuurlijk!" Dit zijn oa Arie Leijdens, Danny de Groot en Willem van Beest. Van deze natuurfotografen heeft zij toestemming om hun foto's als uitgangspunt voor haar kunst te gebruiken. Momenteel werkt zij in haar atelier aan grotere schilderijen van damherten die zij op zijn mooist weergeeft. Dit is binnenkort op haar Facebook pagina "Pauline's Mixed Media Art" te zien.

Een bezoekje aan de expositie in De Open Hof is zeker de moeite waard. De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936.
terug