zondag 7 juli 2024

Kinderdienst 7 juli

Datum: 
 zondag 7 juli 2024
Tijdstip: 
 10.00 uur
Locatie: 
 De Open Hof

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt. We lezen in dit blok ook een wijsheidstekst uit het Bijbelboek Prediker. Op deze zondag staat 1 Koningen 1:1-2:12 centraal: Salomo volgt zijn vader David op als koning van Israël.
Koning David is oud geworden. De vraag naar wie hem zal opvolgen wordt actueel. In die situatie ontvouwt zich een spannend verhaal: er zijn twee kandidaten als troonopvolger, elk met een eigen achterban die hem steunt. Davids zoon Adonia wil koning worden. Hij is de kroonprins, omdat hij de oudste zoon is die nog leeft. Hij eigent zich het koningschap toe en gedraagt zich alsof hij de nieuwe koning al is. Hij viert dat met een groot offerfeest met mensen die hij zelf uitnodigt.
Kom je ook weer gezellig luisteren naar het verhaal en misschien gaan we wel iets leuks knutselen.
Dit is de laatste kinderdienst voor de zomervakantie. Dan is er een zomerstop maar via de website en social media kun je het verhaal blijven volgen. Als je wel naar de kerk komt dan ligt er een kleurplaat met kleurtjes voor je klaar.

 

terug