woensdag 18 januari 2023

Huiskameravond 'Zorg rondom het levenseinde'

Datum: 
 woensdag 18 januari 2023
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 21.30 uur
Locatie: 
 Huiskamer De Open Hof

In het jaar 2023 zijn er weer diverse activiteiten en bijeenkomsten in De Open Hof waar iedereen van harte welkom is, ook als je geen lid bent van De Open Hof. Woensdag 18 januari is er een huiskameravond met het thema: “Zorg rond het levenseinde”.

Voor ieder mens staat één ding vast, ooit kom je een keer te overlijden. Ondanks dat gegeven is de dood niet iets waar we dagelijks mee leven.
Integendeel, we doen ons best om de die onwelkome gast zo lang mogelijk buiten de deur te houden door gezond te leven en te sporten en we gaan naar de dokter om ons te laten behandelen zo lang dat mogelijk is. Daardoor is onze levensverwachting de laatste decennia toegenomen.
Veel meer mensen worden gemiddeld dan ook veel ouder. Maar door ons vertrouwen in de goede afloop is onze relatie met de dood verslechterd.
Totdat het onomkeerbaar is en je weet dat het zover is. Hoe kun je goed leven met de dood? Welke vragen en emoties leven er bij de stervende, maar ook bij de mensen er om heen?
Wat doet morfine met je, wat is palliatieve sedatie? Thuis sterven of liever in een hospice? Het zijn allemaal vragen waar we een keer mee geconfronteerd worden.

Woensdag 18 januari vertelt palliatief verpleegkundige Bianca Straathof, werkzaam in het hospice in Zuid-Beijerland, alles rondom het levenseinde en wat erbij komt kijken. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en een gesprek.

Iedereen is van harte welkom op woensdag 18 januari in De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a, Oud-Beijerland. Aanvang 20.00 uur; vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar.
 

terug