donderdag 15 november 2018

Akkerbouw en duurzaamheid. Hoe zit dat precies?

Datum: 
 donderdag 15 november 2018
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 De Open Hof Oud-Beijerland

U bent van harte uitgenodigd voor een Huiskameravond op donderdag 15 november, 20.00 uur, waar Gert-Jan van Dueren-den Hollander ons alles zal vertellen over duurzame akkerbouw.
De aarde is mooi en moet ook vooral mooi blijven. Of misschien zelfs mooier worden dan ze is. Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen ervan kunnen blijven genieten.
Boeren zijn bereid om zich hiervoor in te zetten. Wij zijn bereid om onze werkwijze te veranderen. Want als we blijven werken zoals we altijd deden, kunnen we de aarde niet mooier maken. Hoe wel? Door nieuwe technieken en teeltmethodes proberen we producten te telen, die zo duurzaam mogelijk zijn geproduceerd.
Op deze avond leert u wat er allemaal groeit in de Hoeksche Waard en hoe die boeren dat allemaal doen. Van akkerrand tot zonnepaneel en van geitenmest tot GPS tractoren. De verschillen tussen vroeger en nu zullen duidelijk worden toegelicht. Er zijn veel foto’s en filmpjes en ook agrarische producten zijn te zien. Van ploegen tot patat en van zaadje tot suikerbiet en nog veel meer.
Het wordt een interessante avond, waarop u veel leert over uw voedsel en ook vragen kunt stellen. Natuurlijk kunnen we ook discussiëren over de toekomst van de agrarische sector. U vertrekt als een kenner van de Hoeksche Waardse polders en alles wat daar gebeurt.
Gert-Jan van Dueren-den Hollander. www.geduho.nl

terug