9-12 jaar: Basiscatechese 9-12 jaar: Basiscatechese

Beste ouders/verzorgers,
Wat leuk dat je meer wil weten over de basiscatechese. Je (klein)kind die in groep 6, 7 of 8 zit van het basisonderwijs is van harte welkom om  mee te doen.

Wat is dat?
Basiscatechese is een soort ontdekkingsreis door het christendom voor kinderen van groep 6, 7 en 8.
We maken gebruik van een speciale methode voor basiscatechese, Basics van de Protestantse Kerk Nederland. Het materiaal sluit aan bij de praktijk en is creatief, speels en informatief. We doen altijd ons best om er een gezellige groep van te maken, dus doen veel aan groepsbinding.

Onderwerpen
Dit seizoen gaan we het hebben over de bijbel boeken, verhalen over kinderen in de Bijbel, krijgen ze uitleg over de onderdelen en verschillende functies van de kerkdienst. De kinderen doen een speurtocht door de kerk en leren zo allerlei symbolieken van de inrichting. We doen weer in oktober mee met Sirkelslag een landelijk spel waarin we strijden tegen wel 300 andere kindergroepen in heel Nederland. Elke keer zijn het uitdagende en hilarische spelvormen.

Data
We komen zeven keer bij elkaar, waarvan 1 keer op zaterdagavond en de andere keren op zondag na de kerkdienst. Veel kinderen kiezen ervoor om niet naar de kerkdienst te komen, maar gelijk naar de catechese.

Locatie
Basiscatechese vindt plaats in De Baan (zij-ingang naast de huiskamer) van de Open Hof. Elke bijeenkomst sluiten we af met broodje knakworst.

Meer informatie en opgave
U kunt altijd een keer met uw kind komen kijken om kennis te maken met ons en/of om te zien of basiscatechese iets is voor uw kind. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan ons.
Laat u weten of uw kind meedoet of een keer meekijkt?

Download hier de flyer.

Groetjes,
Altina Verhorst en Jolanda Griesdoorn, 06 - 37 47 47 33
basiscatechese@deopenhofoudbeijerland.nl

Protestantse Gemeente De Open Hof
Willem van Vlietstraat 2a
3262 GM  Oud-Beijerland
 

terug