Kerkdienst over duurzaamheid met Rob Favier

Kerkdienst over duurzaamheid met Rob Favier
Op zondag 19 november a.s. gaat Rob Favier voor in de dienst met als thema “Eco of Ego”. Rob buigt zich over de vraag wat gelovige mensen kunnen betekenen in de klimaatcrisis. Gelóven ze het berustend wel of geloven ze dat het anders moet en ook kan? Wat is de verantwoordelijkheid van iemand die “rentmeester” wil zijn?  Hoe zit dat met die grote uitdagingen waar we voor staan? Gaat de kerk daar nog een rol in spelen of verschuilt die zich, zoals zo vaak in de geschiedenis, achter hoe het altijd was en hoe het ook altijd moet blijven? Hoe zou het zijn als christenen de positieve voortrekkers van de samenleving worden? Rob laat graag zijn gedachten daarover gaan en is een dromer met zijn ogen open. Want als je de eerste bladzijden van de bijbel leest, is het duidelijk wat God van ons wil.
Voor velen in De Open Hof is Rob Favier geen onbekende. Hij heeft opgetreden bij de opening van ons mooie gebouw in 2010.
Rob is theoloog/zanger/liedjesschrijver/entertainer. Hij is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan: een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij. Rob Favier verspreidt een ontspannen sfeer om zich heen. Daarom kan iedereen zich op z’n gemak voelen, of je nu randkerkelijk bent of juist alle diensten afloopt. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse - teksten "zeer sterk". De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin. Favier komt op zeer veel verschillende gelegenheden en zingt voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald. Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor verschillende omroepen en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen gemaakt. Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio, waarvoor hij ook een aantal reportages maakte. Ook heeft hij al zeven keer de Christelijke Oudejaarsconference verzorgd, waarvan er drie door tv-zender Family7 werden uitgezonden. Hiervan zijn ook dvd’s verschenen. Tenslotte heeft hij heeft nog zeven cd’s gemaakt, een paar boeken geschreven en is er een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven. Zijn derde boek “Het leven is besmettelijk” is in oktober 2021 uitgekomen. De dienst begint om 10.00 uur in De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a, Oud-Beijerland.
 
terug