Happen en Trappen voor beter onderwijs in Afrika

Happen en Trappen voor beter onderwijs in Afrika
Zaterdag 18 juni organiseren de World Servants van De Open Hof in Oud-Beijerland een unieke actie met als titel ‘Happen en Trappen’. Het doel van de World Servants is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het project waar ze gedurende ca. drie weken tijdens hun zomervakantie aan gaan bouwen in Malawi en Zambia.

Wat is Happen en Trappen
Er zijn twee schitterende fietsroutes uitgestippeld in de mooie Hoeksche Waard. Onderweg is er een aantal rustpunten uitgezocht waar heerlijke hapjes klaarstaan. Iedereen kan zijn of haar eigen tempo aanhouden; zo kun je er een gezellige gezins- of familiedag van maken.
De afstanden zijn ca 38 km en tussen de 25 en 30 km.
De kosten zijn voor een volwassene (13+) € 25,-- en voor kinderen € 10,50. De totale opbrengst is voor de World Servants.

Vertrekpunt is tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a in Oud-Beijerland. Aanmelden via oblworldservants@gmail.com. Dit kan ook ook nog op de dag zelf.

World Servants Oud-Beijerland
Deze zomer gaan vier jongeren van De Protestantse gemeente De Open Hof als World Servant op reis.

Farah Bijl, Stijn van de Pol en Jeroen van der Vermeulen gaan in Zambia meebouwen aan twee lerarenwoningen. Als er een woning is moet de overheid een geschoolde leerkracht sturen. Dat is enorm belangrijk voor zo’n dorp. Zij gaan bouwen bij een school waar sinds 2020 ook kinderen met een beperking komen. Dit is best uniek want in Afrika worden deze kinderen meestal weggestopt en er wordt al helemaal niet in hen geïnvesteerd. In de groep Hollandse World Servants bouwen ook mensen met een beperking mee, ze zijn doof of rolstoel gebonden.

Altina Verhorst is vele keren op project geweest met de World Servants. Dit jaar gaat ze naar Malawi, waar zij twee klaslokalen gaat bouwen samen met haar groep. Zo helpen zij de kinderen in dit gebied aan beter en toegankelijker onderwijs.
terug