Expositie van Marianne Blok

Expositie van Marianne Blok
De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Van vrijdag 28 februari t/m 1 mei mag Marianne Blok, woonachtig in Mookhoek, haar kunstwerken exposeren. Deze expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van De Open Hof.
Marianne Blok is een autodidact kunstschilder. Zij is op haar 36ste voorzichtig begonnen met conté en pastelkrijt. Haar uitdaging toen was portret tekenen van mensen en huisdieren met als doel om het zo sprekend mogelijk te laten lijken.
Daarna is ze overgegaan op schilderen met acyl- en olieverf op linnen en diverse andere materialen zoals ruw hout en gladde panelen.
Haar werk is zeer divers: Expressionisme uit de 20ste eeuw, realistisch, karakteristiek maar bovenal krachtig en kleurrijk. Portretten schildert zij zo treffend mogelijk vol met persoonlijkheid en karakter.
Marianne is aangesloten bij de HWK ( Hoeksche Waardse Kunstenaars) en exposeert regelmatig bij galerieën, gemeentes en andere instellingen. Naast de bestaande schilderijen die te koop zijn schildert zij vaak in opdracht.
De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag: 09.30 tot 11.30 uur. Op woensdag is dit mogelijk van 09.30 tot 17.00 uur in De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a, Oud-Beijerland.
 
terug