Expositie schilderwerk Hetty Dalm

Expositie schilderwerk Hetty Dalm
De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Sinds kort is er weer een nieuwe expositie. Dit keer is het een expositie van de uit Klaaswaal afkomstige Hetty Dalm.
Hetty Dalm woont en werkt net buiten Klaaswaal. Ze heeft daar haar atelier aan huis, waar ze zich helemaal kan uitleven. Vanaf haar jeugd is ze al creatief bezig, met tekenen, handwerken en kleding naaien en breien. Toen haar tienerkinderen in de jaren 90 geen eigengemaakte kleding meer wilden dragen, is ze gaan schilderen, omdat ze toch iets wilde “maken”. Deze hobby was samen met keramiek maken een mooie invulling van haar dagen, met daarnaast nog genoeg tijd voor een rondje Golf met haar echtgenoot of vriendinnen.

In de jaren 90 begon ze met het volgen van aquarel-les bij Hans Kievit. Vervolgens heeft ze een uitstapje gemaakt door met keramiek aan de slag te gaan. Ze volgde een vierjarige opleiding voor keramiek bij de SBB in Gouda. Later heeft ze nog een 5-jarige opleiding keramiek gevolgd aan het IKO in het Belgische Hoogstraten. Hier heeft ze veel geleerd over vormgeving en kunstgeschiedenis.
Toch begon het in 2012 weer te kriebelen en sinds die tijd is ze alleen nog maar bezig met schilderen met olieverf. Ze laat zich inspireren door mooie plaatjes die ze overal tegenkomt. Dat kunnen personen, landschappen en stillevens zijn, die ze naar eigen inzicht aanpast naar haar wensen. Meestal werkt ze met sprekende kleuren die niet altijd met de werkelijkheid overeenkomen.
Al naar gelang haar stemming werkt ze veel met de kwast, maar ook met het paletmes, wat een beetje lijkt op werken met klei, dat ze ook altijd met plezier gedaan heeft.
In haar tot atelier verbouwde garage aan Oud Cromstrijensedijk WZ 102 in Klaaaswaal schildert ze soms met een kleine groep waarbij ze elkaar tips en commentaar geven. Op haar website www.hettydalm.nl zijn nog meer voorbeelden van haar werk te zien en daar zijn ook haar contactgegevens te vinden.
Maar een bezoekje aan de expositie in De Open Hof is zeker de moeite waard. De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936.
terug