Expositie Het Hollands landschap van Jan Bom

Expositie Het Hollands landschap van Jan Bom
De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Dit keer is het een expositie van Jan Bom (1921- 1982).

Jan Bom was leerling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag,
waar hij ook woonde en werkte. In 1964 verhuisde hij naar Moordrecht.
Jan schilderde, aquarelleerde, etste en tekende, ook in pastel, zeeën, duinen en landschappen. Hij behaalde in 1960 de Publieksprijs op de Haagse Salon in Pulchri Studio met een olieverf: “Fuik in Waddenzee”.

Jan Bom was lid van Nederlandse Kunstkring, Arti et Industriae, medeoprichter
van Contact ’62 en lid van Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.
Vele jaren was hij in deze creatieve vakken als docent verbonden aan de opleiding voor Hovenier en Bloembinder in Rotterdam, evenals op de tuinbouwscholen in  Den Haag en Bleiswijk.
In zijn vrije tijd trok Jan naar buiten om te schetsen en te aquarelleren. De eerste jaren was hij veelvuldig op Terschelling en later  ontstonden werken van o.a. de Nieuwe Waterweg, Europoort, Beerenplaat, Rottemeren, Kagerplassen. maar ook werken van
buitenlandse reizen: Elzas/Vogezen (FR), Portugal en Kroatië/Bosnië+Herzegovina.
Op Terschelling werden vele honderden werken verkocht, voornamelijk naar Duitsland.
Zijn liefde voor de natuur is vereeuwigd in zijn schilderkunst.

De schilderijen zijn te koop. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Gerard Bom 06 1519 3685 of Anja Bom 06 4123 4561.

De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936.
terug