Expositie Charlotte van Hemert in de Omloop

Expositie Charlotte van Hemert in de Omloop
Sinds kort is er weer een nieuwe expositie. Dit keer is het een expositie van de uit Numansdorp afkomstige Charlotte van Hemert-de Bock.
Charlotte heeft haar jeugd in Breda doorgebracht en toen wist ze al dat creativiteit voor haar heel belangrijk was. Een kunstacademie dat leek haar heel interessant, maar het liep anders. Het werd geen kunstacademie maar een baan op administratieve basis. Dat ging zo destijds, maar daar heeft ze geen spijt van.  Ze ontmoette later Herman, zijn getrouwd en in Rotterdam gaan wonen.
Al snel hadden ze besloten om in Numansdorp te gaan wonen en daar zijn hun twee zoons geboren.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want in haar vrije tijd heeft ze veel getekend en diverse cursussen aquarelleren gevolgd bij de Oud-Beijerlandse beeldend kunstenaar Ingrid Kruit . Het mooie resultaat hiervan was dat ze opdrachten kreeg van o.a. de Koninklijke Marine en container Maatschappij Cont-ship en privé-opdrachten zoals het sluisje van Domburg in Suriname.

Haar baan nam echter heel wat tijd in beslag en het tekenen en schilderen stond al snel op een laag pitje. Toen haar pensioennering in zicht kwam heeft ze het weer opgepakt. Ze volgde een cursus tekenen en schilderen bij Atelier Clara Miedema in Rotterdam waar ze veel leerde over materialen en diverse schilders. Later is ze overgestapt op het schilderen met olieverf en dat vindt ze fijn om mee te werken.

Weer later kwam ze per toeval beeldend kunstenaar Ernst Feekes tegen die haar heel erg graag de technieken voor portretschilderen wilde leren. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan en van de fouten heeft ze veel geleerd zoals ze zelf zegt. Bij hem zit ze op haar plek, het vult haar vrije tijd en ze vindt het heerlijk om gezichten te bestuderen, te ontrafelen om zo tot een mooi eindresultaat te komen.
Vanaf 2021 heeft ze zichzelf nog meer bekwaamd met het schilderen van portretten bij beeldend kunstenaar Debbie Nijland. Mede door haar heeft Charlotte haar eigen stijl kunnen ontwikkelen. Olieverf isnog steeds haar favoriete schildertechniek.

Sinds 2021 heeft ze diverse keren kunnen exposeren om zo haar schilderwerken aan mensen te laten zien, b.v. in het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, Grandcafé Gewoon te Numansdorp, Schoonheidssalon La Plus Belle te Numansdorp, Galerie Wind te Rotterdam, Openbare Bibliotheek te Nieuw-Beijerland, Nationaal Atelier, Evenementenhal te Gorinchem, Gallery ArtFra te Apeldoorn
Thuis in Numansdorp heeft ze een eigen atelier met materialen waar ze rustig kan schilderen.
Hierbij enkele foto's van de expositie.
Een bezoekje aan de expositie in De Open Hof is zeker de moeite waard. De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936.
terug