Serie Choral Evensongs in de Lijdenstijd

Serie Choral Evensongs in de Lijdenstijd
Protestantse kerkgemeenschappen in de Hoeksche Waard organiseren met elkaar een serie Choral Evensongs voor de Lijdenstijd. In de veertig dagen naar Pasen wordt op zeven woensdagen in even zoveel kerken met verschillende koren en voorgangers zo’n Engels avondgebed gebeden.

De samenwerkende kerken geven hiermee vervolg aan de Choral Evensongs die de afgelopen twee jaar in de Adventsperiode zijn gehouden. De reacties op deze vieringen waren erg enthousiast, zowel van vast kerkgangers als gasten, iedereen is welkom. Het bijwonen van de Choral Evensong werd omschreven als ‘horen bij iets groters’.

In de veertig dagen voor Pasen worden de Choral Evensongs gehouden in respectievelijk Numansdorp, Oud-Beijerland, Strijen, Zuid-Beijerland, Puttershoek, Mijnsheerenland en Heinenoord. Aan ieder avondgebed wordt meegewerkt door een koor, organist(en) en twee voorgangers. De koorteksten worden steeds in het Engels gezongen, de lezingen en gebeden zijn in het Nederlands.

Choral Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst wordt gezongen. De opzet is steeds gelijk en kenmerkt zich door ingetogen gebed, a capella zang en uitbundige orgelmuziek. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse kerk maar wordt tegenwoordig in steeds meer kerken in Nederland gehouden.

Op woensdag 6 maart wordt in de Hervormde Kerk in Numansdorp de eerste van de zeven diensten gehouden. De voorgangers bij deze Evensong zijn Coen van Alphen en Enzo Bijl. De eigen cantorij verzorgt de koorzang. De Choral Evensongs beginnen steeds om 19.30 uur. Voor de Choral Evensongs in de andere kerken kijk op: @EvensongHoekscheWaard.
 
terug