De kerkdeuren gaan op zondag weer een beetje open

De kerkdeuren gaan op zondag weer een beetje open
“Perspectief als lichtpuntje in schrale tijd.” Onder dit motto heeft de PKN vorige week gemeenten geadviseerd om voorzichtig de deur naar versoepeling open te stellen. Meer ruimte betekent ook meer verantwoordelijkheid. “Met elkaar moeten we verantwoorde risico´s overwegen en binnen de kaders maatwerk toepassen,” aldus De Reuver. “Op deze manier kunnen we wat ruimte nemen om de schraalheid van deze tijd iets te verzachten. ”Het volledige bericht van de PKN kunt u lezen via deze link. “Perspectief voor gemeenten als lichtpuntje in schrale tijd” | Protestantse Kerk in Nederland
De kerkenraad van De Open Hof heeft in haar vergadering van dinsdag 2 maart hier zeer uitgebreid bij stilgestaan, gewikt en gewogen en uiteindelijk het besluit genomen dat we vanaf 7 maart weer het maximum van 30 bezoekers in de kerkdienst willen ontvangen. Hierbij blijft uiteraard gelden dat we alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen: 1,5 meter afstand, handen desinfecteren, mondkapje dragen bij verplaatsen en gezondheidscheck.
Via het formulier op de website kunt u zich weer aanmelden of, indien u niet over internet beschikt, telefonisch bij de scriba 0612200685. Hierbij geldt NIET de regel: wie het eerst komt, …… Als er meer aanmeldingen zijn dan 30 personen, proberen we op een eerlijke manier een verdeling te maken over de weken zodat iedereen een keer in de kerk aanwezig kan zijn. Er is nog steeds geen gemeentezang, maar voorzang door maximaal 2 personen.
Daarnaast starten we ook de tienerdienst weer op. Met de kinderkerk en kinderoppas wachten we nog even.
terug