Huiskamer De Open Hof

Huiskamer De Open Hof
DE OPEN HOF HUISKAMERNIEUWS WEEK 38

1.De Huiskamer is elke ochtend open van maandag t/m vrijdag van 9.30–12.00 uur. Tevens is de Huiskamer open op maandagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. Woensdag is de Huiskamer de hele dag open van 9.30–19.00 uur.

2. Workshop Woensdag 18 september Deze week wordt er voor de laatste keer gewerkt aan de keuze uit 2 opdrachten:
1. 3D, een 3d afbeelding maken in een fotolijst….glas eruit en dan met allerlei vormpjes (kleien, of kosteloos materiaal) een leuk tafereel erin plakken.
2. met oliepastelkrijt een vrolijke vogel (of iets anders) tekenen of zwarte achtergrond. Wilt u een keer meedoen, kom gezellig binnenlopen. De activiteit is van 10.30 uur tot 12.15 uur, inclusief een kopje koffie of thee. De totale kosten zijn € 2,-.

3. Woensdagmiddag 18 september om 12.30 uur kunt u lunchen in de Huiskamer. We serveren steeds een broodmaaltijd met elke week iets extra’s. Deze week staat er roerei met spek op het menu. Het diner deze week is zalm met asperges en aardappelpuree, met een dessert er bij. Kosten € 5,-. Opgavelijst in de Huiskamer of via de mail: Tel. nr. 612936.

4. Gezond natuurwandelen Vrijdagmorgen 20 september om 10.00 uur starten we met een uurtje wandelen met aansluitend gezellig wat drinken in de Huiskamer. Je kan altijd meedoen. Opgeven is niet nodig. Dus wandelschoenen aan en wandelen maar!

5. Filmhuis Vrijdag 20 september gaan wij weer van start. Zaal open om 19.30 uur. Aanvang film 20.00 uur. Entree € 5 inclusief koffie en een consumptie. Deze keer Le Grand Bain. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

6. Beij ons aan tafel Vrijdag 27 september kookt de werkgroep een lekkere driegangenmaaltijd en verzorgt een activiteit. Iedereen is welkom. Laat u verrassen en eet mee! Om 10.30 uur staat de koffie klaar, en na een drankje start om 12.15 uur de maaltijd. Aanmelden via 0887308900 of

7. Bakkie in de buurt Aansluitend Beij ons aan tafel, begint om 15.00 uur Bakkie in de buurt een gezellige middag om elkaar uit de buurt beter te leren kennen, Allerlei mensen zijn welkom: buurtbewoners, mantelzorgers, vrijwilligers, maar ook professionals werkzaam in de wijk. Mensen die wat verder weg wonen, maar ook graag even contact willen zijn ook welkom. Er zijn er een aantal zorg- en dienstverleners aanwezig bij wie men terecht kan met (hulp)vragen. Naast koffie en thee zijn er ook wat lekkernijen aanwezig. De middag wordt georganiseerd door Welzijn Hoeksche Waard in samenwerking met Huiskamer De Open Hof, HW wonen, Careyn, Café GEZIeN, Politie, Kwadraad en MEE. Van een aantal organisaties zijn medewerkers aanwezig (zoals van de Gemeente HW) en ook dominee Lyonne Verschoor. De gratis inloop (inclusief drankjes) is van 15.00-16.30 uur. De locatie is de Huiskamer van De Open Hof. Voor meer informatie: Arianne Vermeulen, 06-33 189 166 (di/vr),

8. Duurzaamheid in en om het huis Welke maatregelen kunnen we zelf nemen om duurzaam te wonen? Wat kost het en welke regelingen zijn er van de overheid? Inleider: dhr. Joost Kievit van Hoekschewaards Landschap. Datum: donderdag 3 oktober, tijd: 20.00-21.30 uur.

9. Zondag lunch Eén keer per maand is er gelegenheid om na de kerkdienst met elkaar te lunchen in de Huiskamer. De eerstvolgende lunch is gepland op zondag 13 oktober. Opgeven kan via de lijst in de Huiskamer

10. Welkom Weet u welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken. De huiskamer staat open voor gezellig samenzijn, een praatje, en om te zien naar elkaar. Wilt u ook meedoen om deze Huiskameractiviteiten te ondersteunen? We zijn nog op zoek naar gastvrouwen/heren om ons team te komen versterken. Kom eens langs en maak een praatje met de aanwezige gastvrouw/heer.
 
terug