Allerzielen 1 november 2020

Allerzielen 1 november 2020
Zondag 1 november worden de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. We noemen hun namen en ontsteken een kaars aan de Paaskaars. De bloemen in de dienst vertellen hun eigen verhaal:

Centraal staat vandaag de troost. In onze aandacht voor elkaars verdriet is God liefdevol aanwezig. Onze tranen om wat wij missen zijn als kristallen. De mensen met wie wij leefden hebben hun sporen nagelaten (papaver en zaad) en zijn dingen begonnen die wij mogen voortzetten. Verdrietig zijn wij om leven dat voorbij is (onderbroken cirkel en glasscherven). Dankbaar (lysanthes) verzamelen wij wat wij hebben ontvangen (toewijding en wijsheid, anjer en zuidewindlelie). Onze herinneringen zijn als parels.
Het licht, de klimop (trouw) de beschutting van de bandwilg en het vingerblad, de Alfa en Omega en de drie rozen zijn verwijzingen naar God, die als een liefdevolle Vader, Zoon en Geest ons leven draagt van begin tot einde.
Hoe het hierna zal zijn, dat weten wij niet. Het blijft een raadsel, alsof wij in een wazige spiegel kijken. Maar ons vermoeden en vertrouwen is dat onze namen bij God bewaard blijven voor altijd (witte steentjes).

Alle foto's kunt u hier bekijken.
terug