Expositie van Cor Zeger de Jong in De Open Hof

Expositie van Cor Zeger de Jong in De Open Hof
De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Sinds kort is er weer een nieuwe expositie. Dit keer is het een expositie van de veelzijdige kunstenaar C.Z. de Jong. Deze van oorsprong Rotterdammer werkt al 30 jaar als graficus en schilder. Hiernaast maakt hij muziek en animatieclips, waarin hij ook onderdelen gebruikt van zijn schilderwerk.
Cor Zeger de Jong heeft zijn opleiding gevolgd aan de Vrije Academie in Den Haag.
Hij heeft zich de grafische techniek lithografie eigen gemaakt, waarna hij een aantal jaren aan deze academie verbonden is geweest als assistent leraar lithografie. Naast de lithografie heeft hij zich ook ontwikkeld als schilder. Hij werkt zowel op papier als op doek. Dit past meer bij zijn manier van werken.

Kunstenaar De Jong is al heel lang bezig in de kunst en na al die jaren is hij tot een manier van werken gekomen die het beste bij hem past: beginnen en al bezig zijnde het werkstuk laten ontstaan. Hoewel hij vaak begint met een bepaald idee komen er vaak al werkend totaal andere resultaten uit.
Het werken blijft voor hem een avontuur waarvan de afloop nooit zeker is en een mislukking van het werk zeker niet denkbeeldig is. Hij houdt van dit werkproces, het kijken, het veranderen, toevoegen of weglaten en elke techniek gebruiken die daarvoor nodig is: schilderen, schuren, plakken, snijden, drukken enz. Net zo lang tot er iets in hem zegt: nu is het af.
Hij houdt ervan om te werken met verschillende thema’s van abstract tot de grens van realisme.
De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het bewerken van foto’s op de computer. Zijn werk is te zien op: www.czdejong.com
Naast het schilderen houdt hij zich ook bezig met het maken van muziek en animatieclips waarin hij ook onderdelen van zijn schilderwerk gebruikt. Deze zijn te zien op www.youtube.nl/czmusicart
De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936. Hier alvast een voorproefje wat u kunt verwachten.
terug