105 vakantietassen gedoneerd aan de Voedselbank

105 vakantietassen gedoneerd aan de Voedselbank
Kinderen krijgen vakantietas van De Open Hof
De vakantieperiode betekent niet voor alle kinderen dat ze vertrekken naar mooie en gezellige vakantiebestemmingen. Ook in de Hoeksche Waard zijn er gezinnen die zich dit niet kunnen veroorloven. Om de kinderen uit deze gezinnen toch een leuke tijd te geven heeft de diaconie van De Open Hof, in overleg met de Voedselbank, een actie opgezet om rugzakjes te vullen met leuke spulletjes en verrassingen.

Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland steunt de Voedselbank gedurende het hele jaar met diverse acties. Permanent staat er een krat in de Omloop waar houdbare artikelen in gedoneerd kunnen worden, zoals macaroni, spaghetti, rijst, pindakaas, koffie, thee enz. enz. Daarnaast wordt er regelmatig een collecte gehouden en zijn gemeenteleden actief bij de actie voor de kerstboodschappen.

Met de vakantieperiode in aantocht is de ‘Actie Vakantietas’ bedacht. Deze had als doel om kinderen uit kwetsbare gezinnen, die bekend zijn bij de Voedselbank, in de leeftijd van 4 tot 11 jaar te verrassen met een rugzakje dat gevuld is met allerlei leuke spulletjes en verrassingen. In overleg met de Voedselbank werd duidelijk dat er 105 rugzakjes gevuld zouden moeten worden om al deze kinderen te verrassen en een leuke tijd thuis te geven.

Aanvankelijk leek dit een grote uitdaging. De diaconie deed en oproep aan gemeenteleden om spulletjes te doneren, zoals stoepkrijt, bellenblaas, knutselspulletjes, buitenspeelgoed enz.. Er werd heel veel en enthousiast gedoneerd. Maar daar bleef het niet bij.
De huiskamer in De Open Hof is elke morgen geopend voor iedereen om gezellig een praatje te maken, een kopje koffie of thee te drinken of een spelletje te doen. Het is er vaak een gezellige drukte van belang.
Aangestoken door het enthousiasme van de huiskamer coördinatoren Jan Middelhoek en Marjan van der Meij, leverden ook vele bezoekers een bijdrage aan deze actie.
Sponsors zorgden ervoor dat het een echte zomervakantietas is geworden. Dankzij wethouder Paul Boogaard en Bres Accomodaties zit er in iedere tas een toegangskaartje voor het zwembad De Boogerd in Oud-Beijerland, Gebo Ijssalon zorgde voor een kaartje om een heerlijk ijsje te halen, en Boekhandel Edel gaf korting op vakantieknutselboeken en de Candyshop gaf korting op lekker snoep.

De diaconie van De Open Hof is heel blij en dankbaar dat dankzij al deze gulle giften 105 kinderen toch leuke dingen kunnen doen in de zomervakantie.
De Voedselbank is heel blij met deze actie. Vrijdag 7 juli, op de laatste schooldag voor de zomervakantie, heeft een delegatie van De Open Hof de 105 fleurige en gevulde rugzakjes bezorgd bij de Voedselbank waar ze dankbaar in ontvangst zijn genomen door voorzitter Eric l’Abee.

Meer foto's zijn hier te zien in het fotoalbum.

 
terug